Varkensrassen 
duroc
Een roodbruin tot bruin gekleurd varkensras, afkomstig uit de Verenigde Staten dat veel gebruikt wordt als vleesvarken en in kruisingen.  Kenmerken zijn een langgerekt lijf en hangoren. Omdat dit varken een soms lastig en agressief karakter heeft, is het niet geschikt om als hobbyvarken gehouden te worden..
Hampshire
Een zwart varken met een opvallende witte band om de borst en voorpoten, met rechtopstaande oren. Dit varken is afkomstig  uit de Verenigde Staten (voortgekomen uit Engeland geïmporteerde varkens). Wordt veel gebruikt voor de productie van mager vlees. Het zijn vriendelijke dieren.
hangbuikzwijn(tje)
Een veel voorkomend varkensras in Vietnam en China. Ze zijn meestal donker tot zwart gekleurd, maar ook wit, grijs en combinaties hiervan komen voor. Ze worden ook wel minivarken genoemd, hoewel ze toch niet echt mini blijven. Kenmerkend is de licht doorgezakte rug, hangbuik en de vele huidplooien. Deze plooien zitten ook vaak bij de ogen waardoor entropion (ingegroeide wimpers) en blindheid voorkomt. Een populair hobbyvarken.
Göttinger
Een relatief klein varkensras, veel gehouden als hobbyvarken maar ook voor de medische wetenschap. De kleur is zwart, roze of een combinatie hiervan. Ze hebben een korte romp en kleine rechtopstaande oren.
  Kunekune

 

  Landvarken
Een landras, oorspronkelijk afkomstig uit Denemarken, veel gebruikt als vleesvarken; Er bestaan vele andere variaties, zoals het Nederlands  en Belgische landvarken.

Meishan varken
Een varkensras afkomstig uit China. Ze zijn donkergekleurd met witte voeten en hebben een gerimpelde kop en huid.
Piétrain
Een Belgisch varkensras. Een bont varken, kleur wit met zwarte of rossige vlekken. Ze hebben kleine staande oren.
Yorkshire
Een groot Engels varkensras. Ze zijn eigenwijs, hebben rechtop staande oren en een langgerekte neus, wit lijkend, engiszins roze van kleur. Ze worden veel gebruikt als basis voor fok- en gebruiksvarken.
  Yucatan
Een dwergvarken uit Mexico gehouden als hobbyvarken.